Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χορηγός του 5ου E-business & Social Media

Χορηγός του 5ου E-business & Social Media

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το 5ο Συνέδριο E-business & Social World στα πλαίσια του οποίου έγινε το επίσημο λανσάρισμα του Paybybank, του νέου τρόπου πληρωμής για online αγορές.

Ο νέος τρόπος πληρωμής αυτοματοποιεί, εκσυγχρονίζει και αντικαθιστά πλήρως τον παραδοσιακό τρόπο της πληρωμής με “κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό”, μειώνει την αντικαταβολή και την πληρωμή με κάρτες. Έτσι, ο καταναλωτής και δη ο online shopper στο στάδιο της πληρωμής, επιλέγοντας το εικονίδιο του Paybybank, θα λαμβάνει έναν κωδικό τον οποίο θα χρησιμοποιεί στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζας του. Εκεί, μέσα από τα διάφορα κανάλια της Τράπεζας του και έχοντας επιλέξει από το menu πληρωμών το Paybybank, θα καταχωρεί τον κωδικό μαζί με το ποσό πληρωμής. Αυτό ήταν, χωρίς να απαιτείται καμία άλλη ενέργεια, τα συστήματα του e-shop λαμβάνουν στιγμιαία και συστημικά την πληροφορία ότι η πληρωμή πραγματοποιήθηκε.

Με τον τρόπο αυτό, ο πελάτης δεν χρειάζεται να ενημερώσει το e-shop για την πληρωμή του, αλλά και το e-shop δεν χρειάζεται να αναζητήσει και να προχωρήσει με χειροκίνητο τρόπο την εξέλιξη της παραγγελίας. Ένα ακόμη όφελος της νέας υπηρεσίας είναι ότι ο πελάτης δεν πληρώνει τίποτε ενώ το κόστος για το e-shop είναι μόλις 0,50ευρώ ανά συναλλαγή ανεξαρτήτως ποσού.

Εντυπωσιακό είναι ότι με το λανσάρισμα της υπηρεσίας, ήδη δεκάδες e-shops έδειξαν ενδιαφέρον για την εισαγωγή του νέου τρόπου πληρωμής στη φαρέτρα των τρόπων πληρωμής που παρέχουν στους πελάτες τους. Την υπηρεσία ανέπτυξε και προσφέρει το Ίδρυμα Πληρωμών WorldBridge, με 25ετή παρουσία στη χώρα και άμεσα εποπτευόμενο από την Τράπεζα της Ελλάδας.